Åtgärda specifika fotproblem med hjälp av Flexitols effektiva produkter. Produkterna har utvecklats för att ge synliga resultat på endast tre dagar. Snabbverkande och medicinskt bevisat återfuktande verkan på torra, spruckna hälar.

När du har blivit av med ditt fotproblem måste du se till att upprätthålla fuktbalansen för att problemen inte ska uppstå igen. Flexitols återfuktande kräm mjukar upp och vårdar torra fötter/torr hud och ger huden näring.

Tips för välmående fötter

Fotvård handlar inte bara om att skämma bort dina fötter. Att sätta fötterna i främsta rummet är särskilt viktigt om du vill undvika några av de vanligaste problemen, som förhårdnader och torra och spruckna hälar. Här får du några tips som hjälper dig vårda dina fötter på rätt sätt.

1Steg 1

Smörj in fötterna med Heel Balm minst en gång om dagen, helst två gånger om de är mycket torra. Var extra noggrann med hälarna, men se till att undvika att smörja in huden mellan tårna. Bodylotion lämpar sig inte för detta ändamål eftersom det vanligtvis inte innehåller urea, ett viktigt ämne som bidrar till återfuktning av huden.

Step-1.jpg

2Steg 2

Upprätthåll en god fothygien. Tvätta fötterna och skrubba dem om möjligt med en fotborste eller en pimpsten, torka noggrant mellan tårna och byt strumpor dagligen.

Step-2.jpg

3Steg 3

Kontrollera dina fötter regelbundet – i synnerhet om du är diabetiker – och var uppmärksam på förändringar i hudens färg eller struktur. Tveka inte att kontakta läkare om du börjar bli orolig över något.

Step-3.jpg

4Steg 4

Var aktiv. Promenader är ett utmärkt sätt att hålla dina fötter och din övriga kropp i god kondition.

Step-4.jpg